18
december
2013
|
12:59
Europe/Amsterdam

De nieuwe ŠKODA Yeti, de slimme SUV leverbaar vanaf € 22.890

De nieuwe ŠKODA Yeti werd afgelopen september tijdens de IAA in Frankfurt onthuld. De SUV is herkenbaar aan de nieuwe voor- en achterzijden, een geactualiseerd interieur, nieuwe Simply Clever items, veel gebruiksgemak en meer motor/transmissiecombinaties. Op 23 januari staat de nieuwe Yeti bij de ŠKODA-dealer.De compacte SUV is er als elegante Yeti uitvoering en als stoere Outdoor variant. Het verschil is evident: Bij de Yeti zijn de voor- en achterbumpers, zijpanelen en portierdorpels in carrosseriekleur uitgevoerd, bij de stoere Outdoor zijn deze voorzien van zwarte kunststof. Het front is vernieuwd met horizontale accenten en nieuwe, rechthoekige koplampen die desgewenst met Bi-Xenon koplampen met LED-dagrijverlichting uitgerust kunnen worden. 

Fris design
Ook de achterzijde van de Yeti is vernieuwd, herkenbaar aan de nieuwe achterlichten in het kenmerkende C-design. De geometrische elementen rond het logo sluiten daarbij aan. LED-verlichting is ook hier mogelijk. De keus in lichtmetalen wielen is breder en ook het interieur van de nieuwe Yeti is opgefrist met onder andere een nieuw vormgegeven driespaaks stuurwiel, nieuwe bekleding en decoratieve interieurlijsten.

Simply Clever
Verschillende sterke Simply Clever features van de Yeti zijn behouden, zoals uitklapbare tafeltjes aan de rugleuningen van de voorstoelen, veel opbergruimte en flessenhouders. Typisch voor de ŠKODA Yeti is de forse binnenruimte. In geen enkele andere compacte SUV hebben de inzittenden achterin zoveel hoofdruimte: 1.027 mm. De bagageruimte meet ten minste 405 liter en zonder de uitneembare en verschuifbare Varioflex achterstoelen maar liefst 1.760 liter. 

Uitrusting
Zoals iedere ŠKODA, is ook de Yeti standaard al voorzien van vele extra’s. De basisuitvoering van de Yeti, de Active bevat onder andere airconditioning, elektrisch bedienbare ramen voor, Radio/CD-speler Blues met MP3 functionaliteit en centrale vergrendeling. Veiligheid is belangrijk voor ŠKODA, dus iedere ŠKODA Yeti is standaard voorzien van airbags voor (passagiersairbag uitschakelbaar), gordijnairbags en een knie-airbag voor de bestuurder. 

De Ambition heeft alles wat de Active biedt, met bovendien o.a. 4 extra luidsprekers achter, regensensor, cruise control, climatronic elektronisch geregelde airconditioning, klein lederpakket en lichtmetalen 16 inch velgen.  De Ambition Outdoor, voorzien van bumperdelen in zwart kunststof, onderscheidt zich o.a. door lichtmetalen pedalen, speciale lichtmetalen 16 inch velgen en grijs gekleurde buitenspiegels.

De meest luxe uitvoering, de Elegance biedt bovenop de Ambition 17 inch lichtmetalen velgen (niet op Greentech/Greenline), Bi-Xenon koplampen, LED-achterlichten en- dagrijverlichting, parkeersensoren achter en navigatiesysteem Amundsen. De Elegance Outdoor wat stoerder en is extra voorzien van lichtmetalen pedalen, dakrailing in een stoere combinatie van zwart/zilverkleur en speciale 17 inch velgen.

Prijzen
De Yeti Active is leverbaar vanaf € 22.890  met een handgeschakelde 1.2 TSI 77kW / 105pk motor. Voor wie liever niet zelf schakelt is dezelfde uitvoering en motorisering met DSG-7 automaat beschikbaar vanaf 
€ 25.890. De Yeti Ambition is er vanaf € 25.390, de prijzen van de Yeti Elegance starten bij € 27.790. 

De ŠKODA Yeti Outdoor is leverbaar vanaf het Ambition uitrustingsniveau en heeft altijd een meerprijs van € 250 ten opzichte van de Yeti. 

Vierwielaandrijving is leverbaar op de Yeti Outdoor in combinatie met zowel benzine als diesel. De 1.8TSI 4x4 118kW / 180pk met handgeschakelde 6-versnellingsbak in Ambition uitvoering heeft een vanafprijs van € 33.390. De 2.0 TDI 81 kW / 110 pk staat vanaf € 36.450 op de prijslijst. 

“De ŠKODA Yeti is een van de aantrekkelijkste compacte SUV’s op de markt en heeft al onze verkoopverwachtingen overtroffen”, aldus ŠKODA-directievoorzitter prof. dr. h.c. Winfried Vahland. “Met dit nieuwe uiterlijk zetten wij een nieuwe maatstaf. Wij willen in deze klasse nog verder groeien en de Yeti vormt de hoeksteen van onze ontwikkelingsplannen tot 2018”, besluit Vahland.